Redüktör Hangi Alanlarda Kullanılır?

Redüktörler güce dayalı olarak işlevsellik gösteren birçok alanda tercih edilir. Ağır cisimlerin hareketini sağlayan bu sistem gerek demir yolu ve metal işletmeler olmak gerekse çimento ve güç dağıtım alanlarında sıklıkla kullanılır. Redüktörlerin kullanım alanlarına göre faaliyet gösterdiği uygulamalar ise şöyledir;

  • Konveyörler
  • Mikser ve taşıyıcılar
  • Vinçler
  • Kırıcılar
  • Değirmenler

Redüktör Motorun İşlevi Nedir?

Redüktör motorlar kullanım alanlarına göre farklı işlevsellikler içerir. Örneğin; kırıcılarda ve vinçlerde redüktör motorun görevi hızı düşürmek ve tork oranını yükseltmektedir. Devir mekanizması sabit olan elektrik motorlarında ise redüktörlerin görevi dönme hareketini sağlamak için motora çıkış şaftını bağlayabilmektir. Redüktör motorun işlevleri sistemin devamlılığı ve mekanizmanın doğru biçimde çalışması için oldukça önemli bir yere sahiptir.

Redüktör Motor Kaç Parçadan Oluşur?

Redüktör motorları oluşturan 3 temel parça bulunur. Bu parçalar miller, dişli çark ve dişli yatak olarak adlandırılan sistemlerdir. Redüktör motoru oluşturmak için genellikle demir, çelik, alüminyum gibi sağlam parçalar kullanılır. Motorun uzun ömürlü olması ve kullanılan alanlara doğru hizmet verebilmesi dayanıklılık ön planda tutulur. Redüktör motoru oluşturan dişliler devrin tamamlanması ve amacına hizmet edebilmesi için yağlı halde bulunması gerekir.

Redüktör Sistemler Ne Amaçla Kullanılır?

Redüktör sistemlerinin birçoğu benzer amaçlarla kullanılır. Miller arası güçleri ilerlemesini sağlamak ve devinimi tamamlamak, dönme işlevini farklı yönlere doğru yapabilmek, devinimin iki eleman arasında olması halinde bağımsız bir biçimde hareket edebilmeyi mümkün kılmak, hacmi küçük olan sistemlere çevrim oranını yükseltmek için amaçlar redüktör sistemlerinin temelini oluşturur.

Diğer Haberler
Web sitemizdeki çerezleri (cookie) kullanıcı deneyimini artıran teknik özellikleri desteklemek için kullanıyoruz. Detaylı bilgi için tıklayınız.
Tamam